Sikksakken på Landås:

Ekspert: - Skredfaren har økt

Nok et kapittel skrives i den betente tursti-feiden på Landås.

FÅR STØTTE: Grunneier Roald Hamre har hengt opp flere skilt ved turstien Sikksakken på Landås. Kommunen har bedt ham fjerne disse men nå får han støtte i en konsulentrapport han har bestilt. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
FÅR STØTTE: Grunneier Roald Hamre har hengt opp flere skilt ved turstien Sikksakken på Landås. Kommunen har bedt ham fjerne disse men nå får han støtte i en konsulentrapport han har bestilt. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert

Grunneier Roald Hamre har vært i hardt vær etter at han stengte turstien som går over eiendommen hans på Landås i Bergen.

Hamre mener den økte trafikken av turgåere både forringer og skader eiendommen hans og grunneieren frykter for skred som følge av den massive turgåinga opp stien, men fikk pålegg av kommunen om å åpne opp stien igjen.

Hamre selv mente det ville være uforsvarlig, og nå får han støtte av en innleid rasekspert fra konsulentfirmaet Cowi:

- Ferdselen i området har blitt så stor at det påvirker terrenget i veldig stor grad. Det blir dype spor i terrenget, som gjør at vannet tar nye veier nedover fjellsiden, sier rasekspert og Cowi-konsulent Johannes Vik Seljebotn til Bergensavisen.

Det er ifølge BA grunneieren selv som har leid inn Seljebotn til å vurdere turstien, mens Bergen kommune også har en pågående vurdering av grunnforholdene etter en befaring der i august.

Rapporten fra Seljebotn konkluderer ifølge BA med at den økte ferdselen har endret dreneringsmønsteret slik at faren for flom, jord- og flomskred har økt i området.

Disse endringene medfører at den forrige skredfarevurderingen fra 2006 er utdatert, skriver BA.

I tillegg, skriver Seljebotn, har eiendommene i nærheten både tatt skade av endringene i dreneringen og kan også tenkes å ikke lenger oppfylle de tekniske kravene i byggforskriftene.

Kommunen har ennå ikke konkludert i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer