BERGEN (Dagbladet): Da sønnen deres var 1,5 år gammel, ble han alvorlig brannskadd. Familien ble hastet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen.
Selv om det er sju år siden nå, sitter sjokket igjen.
- Det var ekstremt heftig. Det var veldig alvorlig, og vi visste ikke hvilken vei det gikk. Det er den dypeste krisen man kan stå i, sier Tuva Grimsrud Prøis til Dagbladet.
Hun ønsker å skjerme sønnen i denne artikkelen, men åpner opp om krisen foreldrene sto i.
Lina Sophie Toft Lernevall har skrevet doktorgrad ved Universitetet i Bergen om støtten til foreldrene i en slik situasjon. Prøis er blant dem som har delt sine erfaringer.
Lernevall har identifisert seks behov for støtte som må medtenkes i møte med foreldrene. Her inngår blant annet at foreldrene trenger hjelp til å bearbeide følelser av skyld og skam.
«Selv om disse følelsene kan avta over tid, er det noen foreldre som forblir berørt på lengre sikt», står det i avhandlingen.
Føler skyld og skam
Dette kjenner Prøis seg igjen i.
- Skyld og skam har man følt mye på og må leve videre med. Det er en prosess jeg er usikker på om noen gang tar slutt. De følelsene trenger man hjelp med, å snakke med andre som har en forståelse for det.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger