- Den absolutt største krisen

Norges to eneste byrådsledere deler flere bekymringer for framtida.

VANSKELIGE TIDER: Byrådslederne Roger Valhammer (Ap) og Raymond Johansen (Ap) har flere av de samme utfordringene. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
VANSKELIGE TIDER: Byrådslederne Roger Valhammer (Ap) og Raymond Johansen (Ap) har flere av de samme utfordringene. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Roger Valhammer og Raymond Johansen har mye til felles. Begge er de Ap-politikere, begge har de erkenorske fornavn, og begge har de en enorm forkjærlighet for egen by.

Til sammen utgjør de den eksklusive klubben av landets to eneste byrådsledere. Byrådsledere som kan miste makten i sine respektive byer, dersom Arbeiderpartiet fortsetter å falle på meningsmålingene i Bergen og Oslo.

Vil snu kurven

- Det er bare midlertidig. Vi skal snu denne kjerringa, sier Raymond Johansen.

Oslo-byrådslederen var i Bergen tirsdag for å delta på et parlamentarismeseminar i regi av bystyret i Bergen, men også «for å snakke med Roger», blant annet om de felles utfordringene de to står overfor.

En av disse kan skimtes på meningsmålingene.

- Det er over et år til neste valg. Politikken endrer seg fort. Nå pågår det store nasjonale trender og utfordringer, knyttet til andre ting enn det Roger og jeg gjør i Oslo og Bergen. Men vi skal greie å snu det. Vi skal klare å få fram at det betyr noe hvem som styrer byene, fortsetter Johansen.

Krevende økonomi

Om noen uker skal byrådslederen få vedtatt budsjetter preget av krisetider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.