Brutalt drept: - En stor sorg

Sunniva Borgen (23) ble brutalt angrepet og drept i Bergen i september i fjor. Familien sitter igjen med en «utmattende og lammende» sorg.

MER ENN ET DRAPSOFFER: Familien til Sunniva Borgen vil at hun skal huskes som noe mer enn et drapsoffer. Hun var en livsglad, energisk og snill kvinne, beskriver moren. Foto: Privat
MER ENN ET DRAPSOFFER: Familien til Sunniva Borgen vil at hun skal huskes som noe mer enn et drapsoffer. Hun var en livsglad, energisk og snill kvinne, beskriver moren. Foto: Privat Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): - Det er viktig for oss at hun ikke bare er et drapsoffer. Det er voldsomt å være det, sier Siv Yndestad Borgen til Dagbladet.

Sunniva Borgen hadde enormt stor omsorg for personer som kan være litt usynlige. Hun var livsglad, energisk og snill. Sunniva var aktiv, sterk og tydelig. Hun var godheten selv, beskriver moren.

Det var 12. september i fjor at 23 år gamle Sunniva ble brutalt angrepet og knivstukket hjemme i Åsane i Bergen. I fem dager våket familien over henne, dag og natt, før hun døde på sykehuset.

Mandag starter rettssaken mot mannen (30). Han har erkjent straffskyld for drapet. Familien ser fram imot å få en slags avslutning, men må avvente utfallet av rettssaken.

- Da kan vi forhåpentligvis være mer i sorgen, få bearbeidet det traumet. Ellers er det jo sånn at livet går videre, men sorgen og savnet vil aldri gå over. Hun får ikke oppleve det hun skulle ha fått oppleve. Hun ble fratatt retten til å leve og være et aktivt menneske, og vi har blitt fratatt retten til å dele det med henne, sier moren, og legger til:

- Det er en grusom ting. Gledene vil alltid være sorgblandet fordi hun ikke får delta i dem. Hun var alltid så glad på andres vegne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.