Bekymret for hetebølger: - Tørker inn

Klimaendringene truer verdensarven i Bergen.

FRYKTER BRANN: Klimabyråden i Bergen er redd for at det kan bli så tørt at Bryggen tar fyr. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
FRYKTER BRANN: Klimabyråden i Bergen er redd for at det kan bli så tørt at Bryggen tar fyr. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): - Med klimaendringer i Bergen, tenker vi ofte på vann. Men vi kan også bli rammet av varme og vi kan forvente hetebølger. Derfor er vi ekstra bekymret for trehusbebyggelsen og Bryggen, sier klimabyråd Ingrid Nergaard Fjeldstad til Dagbladet.

Dagbladet har tidligere omtalt at det anslås at havstigningen i Bergen kan øke med 59 til 75 centimeter i løpet av 100 år.

- Bryggen vil drukne. Det er bare et spørsmål om tid, har klimaforsker og professor Helge Drange ved Bjerknessenteret for klimaforskning uttalt.

Nå trekker klimabyråden fram en annen trussel, nemlig hetebølger.

- Treet tørker inn ved varmere vær. Min bekymring er at det blir så tørt at brannrisikoen øker, sier Fjeldstad.

- Et viktig steg

Hun understreker at det er et godt brannovervåkingsanlegg på Bryggen, og forklarer at hun har hatt møte med brannvesenet om utfordringene. Det er flere trehusområder i Bergen og frykten er at klimaendringene kan føre til brann i tørre trehus.

- Vi må løse klimakrisen så det ikke blir hetebølger, sier hun, og trekker fram at Bergen har vedtatt å kutte 85 prosent av utslippene i byen innen 2030.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer