Barnevernssjef grillet: - Er du rett person?

Barnevernet i Bergen fikk nylig nok en gang knusende kritikk. Onsdag måtte barnevernssjefen svare for egen stilling under en opphetet høring i bystyret. Samtidig hevder byråden at opposisjonen bruker saken for å drive valgkamp.

HARDT KRITISERT: Barnevernstjenesten i Bergen har i flere rapporter fått gjentatt kritikk for de samme tingene. Onsdag måtte ansvarlig byråd og ledelse svare for seg. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
HARDT KRITISERT: Barnevernstjenesten i Bergen har i flere rapporter fått gjentatt kritikk for de samme tingene. Onsdag måtte ansvarlig byråd og ledelse svare for seg. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Det ble høy temperatur da barnevernstjenesten i Bergen onsdag var under lupen i bystyresalen i Det gamle Rådhus.

Byråd Ruth Grung (Ap) og etatsdirektør Alette Hilton Knudsen tegnet et bilde av en barnevernstjeneste i en positiv utvikling, samtidig som de erkjenner at det er utfordringer i tjenesten.

Bakgrunnen for høringen er vårens rapport om byens barnevernstjeneste, Rapporten, levert av Deloitte, kom med en rekke nedslående funn om feil og mangler, flere som kan være lovstridige.

Dette er den tredje rapporten som de siste åra peker på mange av de samme, kritiske problemene i kommunen.

Stilt til veggs

Både byråden og etatsdirektøren ble stilt til veggs av utvalg for helse og sosial i bystyret.

- Du snakker om tillit. Det vi ser er en tillitskrise, med manglende ledelse og dårlig organisering, sa Høyres Kjersti Pettersen fra talerstolen, før hun spurte byråden:

- Dette har pågått over tid. Byrådet har lovet bedring. Hvorfor skal vi tro dere nå?

Barnevernet i Bergen har vært under utvikling og omorganisering de siste åra. Tjenesten var allerede i en utviklingsprosess da Deloitte høsten 2021 begynte sitt arbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer