Overgrepssaken i Bergen:

Anmeldte etter Instagram-innlegg: - Klump i magen

Den tiltalte 25-åringen som i helga ble hengt ut av artisten Kamelen i sosiale medier, ble så seint som i desember anmeldt for nok et forhold. Anmeldelsen ble levert etter at kvinnen så på Instagram at mannen var tiltalt i en annen straffesak.

MASSIV OPPMERKSOMHET: Den siste uka har det vært massiv oppmerksomhet rundt overgrepssaken i Hordaland tingrett. Foto: Gorm Kallestad / NTB
MASSIV OPPMERKSOMHET: Den siste uka har det vært massiv oppmerksomhet rundt overgrepssaken i Hordaland tingrett. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/OSLO (Dagbladet): - Da jeg så at han var tiltalt, kjente jeg det i hele kroppen. Jeg fikk en ekstremt stor klump i magen da jeg så innlegget på Instagram, sa den ene fornærmede i den pågående voldtektssaken i Hordaland tingrett.

Ifølge tiltalen ble den da 18 år gamle kvinnen utsatt for en sovevoldtekt i juli 2018. En 25 år gammel mann er tiltalt for dette. Han er en av totalt fem menn i 20-åra som står tiltalt i den mye omtalte overgrepssaken i Bergen.

Tre av de fem mennene er tiltalt for en gruppevoldtekt i 2021. En av disse er igjen også tiltalt for seksuell omgang med en mindreårig i 2020, sammen med to andre menn.

En av disse to er 25-åringen som nå også er tiltalt for sovevoldtekten. Mannen nekter straffskyld.

- Visste hva han var i stand til

Kvinnen anmeldte først dette forholdet i desember i fjor, etter at hun i et innlegg på Instagram så at hans navn var blant oppramsingen av de fem tiltalte.

Nettstedet Document.no publiserte i fjor høst en sak om tiltalen. De tiltalte mennene ble navngitt i kommentarfeltet. Denne saken ble den gang delt av artisten Marcus Kabelo Møll Mosele, bedre kjent under navnet Kamelen.

- Jeg anmeldte det på bakgrunn av det som skjedde, og at han var tiltalt i en annen sak. Jeg følte det var viktig at jeg også talte min sak nå, svarer kvinnen på spørsmål om hvorfor hun anmeldte på dette tidspunktet.

- Det var utrolig ekkelt å se. Jeg visste hva han var i stand til å gjøre, ut ifra det han gjorde med meg, fortsatte hun.

Ifølge tiltalen skal 25-åringen ha ført en eller flere fingre inn i kvinnens skjede mens hun sov. I vitneboksen forklarer hun at hendelsen fant sted på en fest. Hun hadde lagt seg til å sove på et rom i huset, etter at festen var over.

Så våknet hun av at tiltalte forgrep seg på henne. Hun skal ikke ha kjent tiltalte før dette skjedde.

- Måtte bruke all min makt

- Jeg ble livredd, forklarte hun.

Kvinnen fortalte at mannen, på tross av gjentatte beskjeder om å stoppe, fortsette å forgripe seg på henne. Han skal også ha lagt seg oppå henne.

Hun skal ha vist tydelig motstand.

- Jeg måtte bruke all min makt for å få ham av meg. Jeg begynte å hylgrine, fortsatte hun.

Hengt ut

25-åringen ble i helga hengt ut i sosiale medier av nettopp Kamelen. Artisten oppsøkte tiltalte på en bensinstasjon i Bergen. Han filmet mens han gikk etter tiltalte, sa navnet hans og kom med en rekke kommentarer om at 25-åringen var «pedo» og «likte å voldta barn».

Dette forholdet ble i helga anmeldt av 25-åringen, og etterforskes nå av politiet. Kamelen samarbeider imidlertid ikke med politiet om dette.

- Vi har vært i kontakt med mistenkte, som har gitt beskjed om at han ikke ønsker å forklare seg i forbindelse med saken, opplyser Kine Herland, politiadvokat i Vest politidistrikt, til Dagbladet.

Hun opplyser at den aktuelle straffelovsparagrafen er 266, om hensynsløs atferd, som har en strafferamme på to års fengsel.

- Vi ser alvorlig på dette, sier Herland.

Dagbladet har forsøkt å få tak i Kamelen og hans manager Leo Ajkic for en kommentar, foreløpig uten hell. Artistens advokat Jørgen Riple opplyser at han sitter i retten i en annen sak og ikke har anledning til å kommentere klientens holdning til etterforskningen nå.

Den siste uka har det vært levert en rekke anmeldelser fra advokatene i saken, etter at navn og bilde på de tiltalte - og de fornærmede - har blitt spredd i sosiale medier.

KJENT FJES: Rapperen Marcus Kabelo Møll Mosele, bedre kjent under artistnavnet Kamelen. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
KJENT FJES: Rapperen Marcus Kabelo Møll Mosele, bedre kjent under artistnavnet Kamelen. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer

Tidligere mandag ble det besluttet at store deler av den gjenværende rettssaken skal gå for lukkede dører, uten tilhørere til stede.

- Kan ikke ha vært meg

Den tiltalte 25-åringen begynte sin forklaring med å fortelle at han ble invitert til festen av festens vertinne. Han fortalte at han verken kjenner eller gjenkjenner den fornærmede kvinnen.

Han husker å ha drukket noen øl og ei flaske champagne, og beskriver festen som «en helt vanlig fest». Han forklarer at han var beruset, men ikke så beruset at han ikke ville husket hva som skjedde denne kvelden.

- Jeg dro hjem i to- eller tretida. Men jeg var aldri oppe på loftet der. Jeg kjenner meg ikke igjen hennes forklaring, sa 25-åringen.

- Jeg utelukker ikke at en sånn hendelse kan ha skjedd på den festen, men det kan ikke være meg, i hvert fall, sa han videre.

Nekter

Han forklarte videre at fornærmede må ha tatt feil, at det ikke var han. Kvinnen forklarte at hun først seinere fant ut hvem mannen hun hevder forgrep seg på henne, er.

- Tanken om at det var meg, må ha forsterket seg da hun leste navnet mitt i media, forklarte 25-åringen.

Han gjentok at det ikke kunne være han som utførte overgrepet den fornærmede kvinnen fortalte om i retten mandag.

- Jeg er ikke en som bruker vold eller makt for å få sex, forklarte han.

- Tok ikke nei for et nei

Også ei felles venninne av de to vitnet mandag. Kvinnen var vertinne for festen overgrepet skal ha skjedd på.

Hun har problemer med å huske detaljer fra festen, da det er flere år siden, men forklarte at hun husker at fornærmede skal ha kommet til henne denne natta. Hun skal ha vært opprørt over en hendelse, uten at vitnet kan huske konkret hva som ble sagt om denne.

Videre fortalte hun at også hun fikk besøk av tiltalte på rommet sitt denne natta.

- Han kom inn på rommet og ville legge seg ved siden av meg i senga. Jeg sa nei, og ba ham gå ut, forklarte vitnet, og fortsatte med å fortelle at hun måtte si nei gjentatte ganger.

En norsk artist er nå anmeldt etter å ha lagt ut denne videoen lørdag 13. mai. Video: Privat. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

- Det virket ikke som om han ikke tok det første neiet som et nei.

Under sin forklaring nektet tiltalte for å ha vært på dette soverommet også.

- Stor påkjenning å anmelde

Den fornærmede kvinnen forklarte at hun lenge vegret seg fra å anmelde. Hun fortalte at perioden etter at anmeldelsen har vært vanskelig.

- Det har vært en stor påkjenning å anmelde, sa kvinnen.

Den massive oppmerksomheten rundt saken i sosiale medier omtaler hun som «veldig ekkelt».

- Spesielt da jeg så at navnene til de fornærmede var spredd. jeg var veldig redd for at det skulle skje med meg også.

Kvinnen var tydelig preget i retten. Tidlig i sin forklaring begynte hun å gråte. Hun og bistandsadvokat Hilde Cecilie Matre måtte ta en kort pause på gangen før hun kunne fortsette sin forklaring.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer