900 klager: - Flere er fortvilet

Siden januar har Avinor fått inn i overkant av 900 klager om fly- og helikopterstøy fra Flesland. Særlig rammet er «Støygarden».

MYE BRÅK: De som bor i områder rundt Bergen Lufthavn Flesland, reagerer på de høye lydene fra fly- og helikoptertrafikken. Foto: Marit Hommedal / NTB
MYE BRÅK: De som bor i områder rundt Bergen Lufthavn Flesland, reagerer på de høye lydene fra fly- og helikoptertrafikken. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): «Uhørt», skriver en kvinne fra Øygarden om bråk fra et helikopter rundt klokka 23 en kveld i slutten av oktober.

«Ille nok å bli forstyrret av voldsomme vibrasjoner og støy gjennom dagen, men når det nå i tillegg ødelegger søvnen min er det ikke ok overhode!», skriver en annen Øygarden-innbygger.

Avinor opplyser at det fra 1. januar har kommet i overkant av 900 klager på fly- og helikopterstøy fra Bergen Lufthavn Flesland. Dagbladet har fått innsyn i flere av dem.

Les alle saker fra Bergen her.

En av de som er berørt av bråket, og som har engasjert seg i saken, er Arild Monsegaard Halvorsen. Han er administrator i Facebook-gruppa «Nei til Støygarden», og har skrevet flere innlegg om saken i lokalavisa Vestnytt.

- Flere er fortvilet. Folk har flyttet midlertidig vekk fordi det har blitt for mye. Mange vil ikke gå offentlig ut og fortelle om plagene fordi de frykter for verdien på boligen sin, sier han.

- Voldsomt

Lyden er én ting, vibrasjonene noe annet, påpeker han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer