15 leger tjener over tre millioner

70 personer i Bergen kommune har millionlønn, viser Dagbladet gjennomgang. Dette må stoppes, mener politikere.

3 MILLIONER: Av de 19 000 ansatte i Bergen kommune, er det 15 legespesialister som får over tre millioner i lønn. Foto: Marit Hommedal / NTB
3 MILLIONER: Av de 19 000 ansatte i Bergen kommune, er det 15 legespesialister som får over tre millioner i lønn. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

I Bergen kommune var det 15 personer som fikk over tre millioner i lønn i fjor. Alle var legespesialister, viser Dagbladets gjennomgang.

Det var i tillegg 11 personer som fikk over to millioner i lønn i fjor. Også her var alle leger.

Disse legestillingene er ikke faste ansatte i kommunen, men hentet inn på timebasis for å bemanne luftveisklinikkene, forteller Bjarne Mohn Olsvold, forhandlingssjef ved Byrådsleders avdeling i Bergen kommune.

Det var et midlertidig tiltak under coronapandemien. Disse kostnadene ble dekket gjennom kompensasjon fra staten, ifølge Olsvold.

- Kommunal sektor i Norge er preget av små lønnsforskjeller. Lønnssystemet er bygget opp rundt uttelling for kompetanse og ansiennitet, sier forhandlingssjefen og legger til:

- Arbeidstakere som har investert i lengre utdanning skal ha en lønnsmessig uttelling for dette. I tillegg er det anerkjent at det skal gi uttelling å være leder.

Kostnadskrevende

Mikkel Grüner, gruppeleder for SV i Bergen sier at det er selvsagt at kommunen må kunne bruke flere ressurser i en ekstraordinær situasjon, og det er bra at staten har kompensert for utgiftene.

- Men det er alltid mer kostnadskrevende å bruke innleid arbeidskraft, også hvis man ser bort fra pandemien, sier Grüner.

- Hvis kommunen skal være robust også i møtet med fremtidige kriser, må man prioritere å styrke bemanningen ute i tjenestene.

Men Bergen kommune, som andre kommuner, er også en del av et arbeidsmarked, forteller Olsvold.

- Vi må sammenligne oss med både store kommuner i resten av landet, og med arbeidsmarkedet i regionen. Vi skal være konkurransedyktige på lønn, men på ingen måte lønnsledende, sier han.

- Går i helt feil retning

- Vi vet at vi har en fastlegekrise og har behov for leger. Men det er også et helt reelt behov for flere fagarbeidere og høyskoleutdannede ute i tjenestene, sier Mikkel Grüner (SV).

Grüner mener at høye lønninger til enkeltansatte tar bort ressurser som skulle vært brukt til bemanning ute i tjenestene.

- Det er der behovet er størst.

Totalt er det 70 personer med millionlønn i Bergen kommune. Det inkluderer direktører, byråd, ledere, brannsjefer og advokater.

IKKE OVERRASKET: Mikkel Grüner, gruppeleder for SV i Bergen, er ikke overrasket over millionlønningene. Han mener at lønnen til enkeltansatte i kommunen ikke være politisk bestemt. Foto: SV
IKKE OVERRASKET: Mikkel Grüner, gruppeleder for SV i Bergen, er ikke overrasket over millionlønningene. Han mener at lønnen til enkeltansatte i kommunen ikke være politisk bestemt. Foto: SV Vis mer

- Dette er dessverre ikke overraskende. Lønnen til enkeltansatte i kommunen kan og skal ikke være politisk bestemt. Det er noe som forhandles frem mellom partene i arbeidslivet, sier Grüner.

Han mener at dette er en utvikling som går i helt feil retning.

- Bergen kommune skal ikke være lønnsledende på lederlønninger. Vi er kritisk til en utvikling som går i retning av flere med millionlønn i kommunen, sier han.

- Dette lever vi godt med.

Der kommunen i dag har en lønn på over én million, vil den ansatte kunne søke tilsvarende stillinger i andre kommuner, i fylkeskommunen, i staten eller i privat sektor og få et betydelig høyere lønnsnivå, hevder Olsvold.

- Det er også slik at vi i noen tilfeller mister kandidater fordi vi ikke er konkurransedyktig på lønn. Dette lever vi godt med, sier han.

- Det å jobbe i kommunal sektor krever innsikt i verdien av å utføre viktige tjenester for innbyggerne. Kommuneøkonomien er stram, og også våre ledere er opptatt av at vi forvalter fellesskapets midler og verdier.

Alle Bergen kommune sine ansatte yter sitt for å bidra til tjenestetilbudet, forteller Olsvold.

- Det så vi ikke minst under pandemien, og bevissthet rundt lønnsnivå for alle stillinger er viktig,

- Vi erkjenner likevel, og mener det er riktig, at vi i noen tilfeller må gi lønnstilbud som sikrer rett kompetanse også til viktige stillinger for ledere og toppledere.

- Må stoppes

UFORSTÅELIG: Hege Elna Mikkelsen, leder for Rødt Bergen, kan ikke forstå hvordan kommunen kan forsvare lønnsnivået .Foto: Privat
UFORSTÅELIG: Hege Elna Mikkelsen, leder for Rødt Bergen, kan ikke forstå hvordan kommunen kan forsvare lønnsnivået .Foto: Privat Vis mer

- Om det har vært en utvikling mot flere direktører og millionlønninger og godt betalte verv, er dette en utvikling som må belyses og stoppes, sier Hege Elna Mikkelsen, leder for Rødt Bergen.

Det gjelder særlig nå som kommunen legger fram et stramt budsjett, ifølge Mikkelsen, med det Rødt mener er flere usosiale kutt.

- Jeg mener at det i tillegg er viktig med en diskusjon rundt leder-og direktørlønninger i kommune og kommunale aksjeselskaper, og godtgjørelser for offentlige verv og posisjoner, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer